STEMA LASER Alexandrite

laser θεσσαλονικη νεα

Laser Αποτρίχωση τι πρέπει να ξέρω; [2023]

Laser Αποτρίχωση τι πρέπει να ξέρω; [2023]

Μοιραστείτε το!

Laser Αποτρίχωση! Συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε laser αποτρίχωση και θέλετε να είστε πλήρως ενημερωμένοι, βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες απορίες και σου εξηγούμε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις.

Τι είναι η laser αποτρίχωση;

Ξεκινώντας από τα βασικά, η laser αποτρίχωση ξεκίνησε να εφαρμόζεται επισήμως από το 1995 και από τότε έχει γίνει η βασική μέθοδος αποτρίχωσης για τις περισσότερες γυναίκες και άντρες. Είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης με την οποία μπορείς να έχεις μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης σε αντίθεση με το ξυραφάκι ή το κερί.

Πώς λειτουργεί η Laser αποτρίχωση;

Για να επιτευχθεί το μόνιμο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα laser, το οποίο διοχετεύει ενέργεια στις τρίχες. Η ενέργεια αυτή ταξιδεύει μέσω της μελανίνης που βρίσκεται στην τρίχα έτσι ώστε να φτάσει στο θύλακα της τρίχας και να τον καταστρέψει. Ως αποτέλεσμα, ο θύλακας αυτός σταματά να παράγει τρίχες. Μπορείς έτσι να απολαμβάνεις ένα δέρμα χωρίς τρίχες για πάντα.

Ποιο laser Αποτρίχωσης να επιλέξω;

Με τόσα Laser που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι εύλογο κάποιος να μπερδευτεί και να δυσκολεύεται να αποφασίσει. Το πιο διαδεδομένο laser είναι σήμερα ο Αλεξανδρίτης, καθώς παρέχει τα πιο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα. Επιπλέον, η μεγάλη κεφαλή του επιτρέπει να γίνονται γρήγορα μεγάλες περιοχές του σώματος. Γλυτώνετε έτσι αρκετό χρόνο αλλά και χρήματα.

6 λόγοι για να επιλέξετε τον αλεξανδρίτη

Στο STEMA LASER χρησιμοποιούμε το Clarity I, που είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη επιλογή στα μηχανήματα laser. Σε συνδυασμό με το σύστημα κρυοθεραπείας, καταφέρνουμε να έχουμε μια σχετικά ανώδυνη αποτρίχωση.

Μάθετε αναλυτικά τις διαφορές ανάμεσα στα lasers και μάθετε ποιο είναι το καλύτερο laser

Ποια είναι η διαφορά της αποτρίχωσης με laser από τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης;

laser αποτρίχωση

Η βασική διαφορά της αποτρίχωσης με laser είναι πως σίγουρα με το laser το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Για παράδειγμα μετά το ξύρισμα οι τρίχες εμφανίζονται μετά από 1-2 ημέρες. Με αποτριχωτική μηχανή σε 2-3 εβδομάδες και με κερί σε 2-4 εβδομάδες. Αντίθετα, η διάρκεια του laser είναι μόνιμη.

Είναι η laser αποτρίχωση μόνιμη;

Ναι η laser αποτρίχωση δίνει μόνιμα αποτελέσματα. Ο θύλακας που καταστρέφεται σταματά να παράγει τρίχες για πάντα. Παρόλα αυτά, όταν τελειώσετε τη θεραπεία σας, ενδέχεται πού και που να βλέπετε κάποιες τρίχες. Που οφείλεται όμως αυτό; Αυτό προκύπτει επειδή το laser είναι αποτελεσματικό στις τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φαση. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας κάποιες τρίχες βρισκόταν στην τελογενή φάση (δηλαδή ήταν αδρανείς), τότε δεν καταστράφηκαν με το laser. Πιθανώς οπότε, ίσως να χρειαστείτε κάποιες συνεδρίες συντήρησης 1-2 φορές το χρόνο.

Μάθε πότε πέφτουν οι τρίχες μετά το laser

Laser αποτρίχωση τι πρέπει να ξέρω για την ασφάλεια;

Η Laser αποτρίχωση είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία, εφόσον γίνεται με το σωστό μηχάνημα για το δέρμα σας αλλά και από εξειδικευμένο χειριστή. Έχουν γίνει άπειρες μελέτες και δεν έχει αποδειχθεί καμία θεωρία πως το laser προκαλεί το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Παρόλα αυτά, το laser μπορεί να έχει παρενέργειες.

Ποιες είναι οι laser παρενέργειες;

Laser αποτρίχωση τι πρέπει να ξέρω για τον πόνο;

Το Laser δεν πονάει περισσότερο από την αποτρίχωση με κερί. Ίσως και λιγότερο. Αν και η αντοχή κάθε ατόμου στον πόνο διαφέρει, τα μοντέρνα Laser διαθέτουν συστήματα κρυοθεραπείας, τα οποία ελαχιστοποιούν την ενόχληση που θα νιώθατε. Παρόλα αυτά εάν δεν μπορείτε καθόλου να αντέξετε τον πόνο, μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά μια αλοιφή ξυλοκαίνης και δεν θα νιώσετε σχεδόν τίποτα. Πονάει το laser; Διαβάστε τον πλήρη οδηγό.

Μπορούν όλοι να κάνουν laser αποτρίχωση;

Όχι δεν μπορούν όλοι να κάνουν αποτρίχωση με laser. Εάν για παράδειγμα έχετε κάποια φωτοαλλεργία ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που το αποτρέπει. Επίσης, εάν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να μην είστε οι κατάλληλοι υποψήφιοι για laser αποτρίχωση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ενημερώσετε το προσωπικό του κέντρου αποτρίχωσης για πιθανές ασθένειες και φαρμακευτική αγωγή που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε και ένα patch test. Δηλαδή να γίνει εφαρμογή σε ένα πολύ μικρό σημείο, ώστε να δείτε πως αντιδρά το δέρμα σας προτού προχωρήσετε σε εκτεταμένη εφαρμογή. Επίσης δεν πρέπει να κάνουν laser αποτρίχωση άτομα που έχουν κάνει solarium ή έχουν πολύ μαυρισμένο δέρμα.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσω laser αποτρίχωση;

Στην ουσία δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή, εφόσον πλέον μπορούμε να κάνουμε laser εφαρμογές όλο το χρόνο. Παρόλα αυτά, εάν το καλοκαίρι μαυρίζετε πολύ, η πιο κατάλληλη εποχή είναι το φθινόπωρο. Έτσι θα έχετε το χρόνο να ολοκληρώσετε τη θεραπεία σας πριν από το καλοκαίρι. Εάν λοιπόν θέλετε τώρα να ξεκινήσετε, ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας.

Μπορώ να κάνω laser το καλοκαίρι;

laser το καλοκαίρι

Ναι μπορείτε να κάνετε laser το καλοκαίρι εφόσον τηρείτε τους βασικούς κανόνες, οι οποίοι είναι να αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο κάποιες μέρες πριν και μετά τη θεραπεία σας.

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό προστασίας για laser το καλοκαίρι.

Πόσες συνεδρίες laser θα χρειαστώ;

Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστείτε για πλήρη απαλλαγή από την τριχοφυΐα, ποικίλει από άτομο σε άτομο. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι:

 1. Το εύρος της τριχοφυΐας
 2. Το είδος της τρίχας σας
 3. Το είδος του δέρματός σας
 4. Ορμονικοί παράγοντες
 5. Το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί
 6. Πόσο πιστά θα ακολουθήσετε το πρόγραμμα συνεδριών

Κατά προσέγγιση, μπορούμε να πούμε πως θα έχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με 6-8 συνεδρίες για τις γυναίκες και 8-10 συνεδρίες για τους άντρες. Αυτό δεν ισχύει για ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως το πρόσωπο, όπου θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερες συνεδρίες.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω laser αποτρίχωση;

Ποτε πεφτουν οι τριχες μετα τo laser

Η συχνότητα των συνεδριών θα εξαρτηθεί πολύ από τους παράγοντες που εξηγήσαμε παραπάνω αλλά και από τους κύκλους ανάπτυξης της τρίχας. Μετά την κύρια συνεδρία υπάρχει ένα επαναληπτικό ραντεβού εντός 14 ημερών και η επόμενη συνεδρία θα έρθει περίπου 1 μήνα μετά το επαναληπτικό. Υπολογίζετε δηλαδή 1,5 μήνα ανάμεσα από τις 2 κύριες συνεδρίες.

Laser αποτρίχωση τι πρέπει να ξέρω για το κόστος;

Η laser αποτρίχωση είναι πλέον σχετικά οικονομική, ειδικά εάν σκεφτεί κάποιος πως το αποτέλεσμά της είναι μόνιμο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί αρχικά να κάνετε μια μεγαλύτερη επένδυση αλλά μακροπρόθεσμα θα κερδίσετε και χρήματα. Μπορείτε να δείτε εδώ τον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο. Οι τιμές ξεκινούν από 10€ για τις μικρές περιοχές.

Πώς να προετοιμαστώ για τη laser αποτρίχωση;

Πριν από την αποτρίχωση με laser, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

 1. Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί ή αποτριχωτική μηχανή για τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη θεραπεία σας
 2. Ξυρίζετε καλά την περιοχή 2-3 μέρες πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού σας. Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή απορρόφηση του laser από την τρίχα αλλά και θα αποφύγετε τυχόν έγκαυμα από laser. Ξύρισμα μετά το laser. Τι πρέπει να ξέρω;
 3. Αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο
 4. Ένα καλό peeling σώματος θα βοηθήσει στο να βγουν τυχόν τρίχες από την επιδερμίδα

Τι να κάνεις μετά τη laser αποτρίχωση;

laser αποτριχωση tips

Μετά τη laser αποτρίχωση θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε κάποιες συμβουλές. Δηλαδή:

 1. Φοράτε αντιηλιακό υψηλής προστασίας
 2. Αποφεύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο
 3. Αποφεύγετε πηγές θερμότητας όπως είναι το καυτό ντουζ, η σάουνα κλπ
 4. Ενυδατώνετε το δέρμα σας με μια κρέμα με βάση την αλόη
 5. Μην αφαιρείτε τρίχες που μπορεί να εμφανιστούν με κερί, τσιμπιδάκι, αποτριχωτική μηχανή ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφαιρέσει την τρίχα από τη ρίζα. Αντίθετα, κάντε peeling ή τρίψτε την περιοχή με μια πετσέτα ώστε να πέσουν πιο γρήγορα οι τρίχες

Πότε πέφτουν οι τρίχες μετά το λειζερ

Στον παραπάνω οδηγό, προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις απορίες που μπορεί να έχετε ώστε να επιτύχετε το σωστό αποτέλεσμα laser αποτρίχωσης.

Αν παρόλα αυτά έχετε και άλλες απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Στο STEMA LASER σας παρέχουμε ένα εντελώς δωρεάν ραντεβού αξιολόγησης, όπου μπορούμε να σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε.

 

STEMA LASER Alexandrite

2314 037777

info@stemalaser.gr

Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 20:00


Μοιραστείτε το!
0
  0
  Το Καλάθι Σας
  Το Καλάθι Σας Είναι ΆδειοΕπιστροφή Στο Κατάστημα