STEMA LASER Alexandrite

laser θεσσαλονικη νεα

Το Καλύτερο Laser. Ποιό είναι; [2024]

Το Καλύτερο Laser. Ποιό είναι; [2024]

Μοιραστείτε το!

Η αποτρίχωση με laser έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια αλλά με τόσες πολλές επιλογές, γεννάται το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο laser; Γιατί να επιλέξω το ένα ή το άλλο; Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της κάθε μεθόδου;

Παρακάτω, θα σου αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλων των laser, ώστε να μπορέσεις να κάνεις μια όσο πιο ενημερωμένη επιλογή μπορείς!

Πώς λειτουργεί η laser αποτρίχωση;

laser thessaloniki

Η Laser αποτρίχωση λειτουργεί με έναν πολύ απλό τρόπο. Το Laser εκπέμπει φως, το οποίο κατά την εφαρμογή απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας. Έπειτα, ταξιδεύει κατά μήκος της τρίχας ώσπου να φτάσει στο θύλακά της και να τον καταστρέψει. Με τον τρόπο αυτό, ο θύλακας σταματάει να παράγει νέες τρίχες και έτσι μπορείς να έχεις ένα μόνιμο αποτέλεσμα αποτρίχωσης.

Πόσα είδη laser υπάρχουν και ποιό είναι το καλύτερο λειζερ;

Υπάρχουν κατά κύριο λόγο 4 είδη laser

 • Ruby Laser στα 694nm
 • Alexandrite Laser στα 755nm
 • Nd:Yag στα 1064nm
 • Διοδικό στα 810-1064nm
 • Υπάρχει και το IPL, αλλά αυτό δεν θεωρείται laser

Ποια είδη laser υπάρχουν;

Το Ruby Laser

Το Ruby, ήταν ένα από τα πρώτα laser που κυκλοφόρησαν. Εκπέμπει ένα έντονο κόκκινο φως και χτυπάει στα 694nm που απορροφάται πάρα πολύ καλά από τη μελανίνη της τρίχας. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για λεπτές τρίχες και πολύ λευκό δέρμα. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους με σκούρο ή και μαυρισμένο δέρμα. Καθώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουμε σταρένιο δέρμα, δεν θα βρεις πολύ συχνά Ruby laser

Laser Αλεξανδρίτης

το καλύτερο laser

Ο Αλεξανδρίτης, είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα laser στην Ελλάδα. Εκπέμπει ένα κόκκινο φως και χτυπάει στα 755nm. Αυτό, σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθος spot, του έχουν δώσει την κυρίαρχη θέση στην αγορά των laser για αποτρίχωση.

Ο Αλεξανδρίτης φτάνει ως τη ρίζα της τρίχας και έτσι το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει μεγάλη διάρκεια. Επίσης, το μεγάλο spot του, επιτρέπει τη γρήγορη εφαρμογή σε μεγάλες περιοχές όπως είναι τα πόδια και η πλάτη. Θα σου εξοικονομήσει λοιπόν αρκετό χρόνο και όχληση.

Ένα επίσης πολύ θετικό στοιχείο, είναι πως σε συνδυασμό με την κρυοθεραπεία, θα σου δώσει ένα σχεδόν ανώδυνο αποτέλεσμα.

Το μοναδικό του ίσως μειονέκτημα είναι πως ενώ είναι το ιδανικό για λευκό και σταρένιο δέρμα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ σκούρο δέρμα.

Η πιο δημοφιλής επιλογή για alexandrite laser σήμερα είναι ίσως το Clarity™

Nd:Yag laser

Το Nd:Yag, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για πολύ σκούρο ή πολύ μαυρισμένο δέρμα. Χτυπάει στα 1064nm και σε συνδυασμό με το μεγάλο spot του και τη γρήγορη επαναληπτικότητα, είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό στις λεπτές τρίχες. Πιθανόν λοιπόν εάν επιλέξεις το Nd:Yag, να χρειαστεί να κάνεις και κάποιες συνεδρίες με Αλεξανδρίτη για τις πιο λεπτές τρίχες.

Διοδικό laser

Το διοδικό laser εκπέμπει ένα υπέρυθρο φως, το οποίο δεν είναι ορατό. Χτυπάει στα 810-1064nm κάτι που του επιτρέπει να διαπεράσει την επιδερμίδα και να καταπολεμήσει την τριχοφυΐα. Αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για πολύ σκούρα δέρματα. Και πάλι, το μειονέκτημά του είναι πως δεν μπορεί να καταπολεμήσει τις λεπτές τρίχες. Επίσης, το μικρό του spot σημαίνει πως θα χρειαστείς πολύ περισσότερο χρόνο θεραπείας, που σημαίνει περισσότερος πόνος και μεγαλύτερο κόστος.

IPL (Intense Pulsed Light)

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας πως τα IPL ΔΕΝ είναι lasers. Αυτό συμβαίνει γιατί εκπέμπουν πολλά και διαφορετικά φώτα σε διάφορα μήκη κύματος.

Το IPL κατά κανόνα έχει τα εξής μειονεκτήματα: πονάει περισσότερο, μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του δέρματος και επίσης θέλει πολύ περισσότερες συνεδρίες για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εφόσον υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, κατά τη γνώμη μας καλό θα είναι να αποφύγεις το IPL.

Οικιακές συσκευές laser αποτρίχωσης

Οι οικιακές συσκευές laser αποτρίχωσης είναι κάτι σχετικά νέο και όπως με κάθε τι νέο, δεν υπάρχουν ακόμη επαρκείς πληροφορίες όσον αφορά στην μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλειά τους.

Αν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των συσκευών αυτών με την επαγγελματική laser αποτρίχωση, απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Εάν ήταν το ίδιο αποτελεσματικά, με τα laser που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες, πιθανόν θα κατέληγες με εγκαύματα. Η χρήση των laser μπορεί να γίνει μόνο από πιστοποιημένους επαγγελματίες για την ασφάλειά σας.

Οπότε ποιο είναι το καλύτερο Laser;

Η απάντηση εδώ δεν μπορεί να είναι μόνο μια. Αυτό συμβαίνει γιατί το ποιο είναι το καλύτερο laser εξαρτάται από τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου.

Εάν έχεις ανοιχτόχρωμο ή σταρένιο δέρμα, φυσικά η καλύτερη επιλογή είναι ο Αλεξανδρίτης. Εάν όμως το δέρμα σου είναι πολύ σκούρο ή πολύ μαυρισμένο, θα πρέπει να αρκεστείς στο διοδικό ή και το Nd:Yag.

Έρευνες δείχνουν πως ο Αλεξανδρίτης έχει τα πιο μακροπρόθεσμα και ασφαλή αποτελέσματα.

Laser αποτρίχωση όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Πώς να επιλέξω το καλύτερο λειζερ για εμένα;

το καλύτερο laser

Για να επιλέξεις το καλύτερο laser, θα πρέπει καταρχήν να αξιολογήσεις τον τύπο του δέρματός σου και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Εάν το δέρμα σου είναι ανοιχτόχρωμο, η κύρια επιλογή είναι ο αλεξανδρίτης, που θα σου δώσει και το πιο γρήγορο και ανώδυνο αποτέλεσμα. Διαφορετικά θα πρέπει να κινηθείς ανάμεσα σε διοδικό και Nd:Yag.

Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείς το πόσο γρήγορα θέλεις να απαλλαγείς από τις τρίχες και πόσο χρόνο έχεις να διαθέσεις.

Μάθε τα πάντα για τις laser παρενέργειες εδώ!

Στο STEMA Laser χρησιμοποιούμε το Clarity™ by Lutronic. Παραπάνω σου εξηγήσαμε τις διαφορές ανάμεσα στα διάφορα είδη laser. Αλλά, δεν τελειώνει εκεί, καθώς πέρα από τον τύπο laser, θα πρέπει να σκεφτείς και πολλές άλλες παραμέτρους, όπως:

 Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς ένα έμπειρο κέντρο laser αποτρίχωσης. Στο STEMA LASER Alexandrite, σου παρέχουμε ένα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικό ραντεβού. Έτσι οι ειδικοί μας θα αξιολογήσουν την τριχοφυΐα σου αλλά και τον τύπο δέρματός σου και θα σε κατευθύνουν ανάλογα!

 

STEMA LASER Alexandrite

2314 037777

info@stemalaser.gr

Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 20:00


Μοιραστείτε το!
0
  0
  Το Καλάθι Σας
  Το Καλάθι Σας Είναι ΆδειοΕπιστροφή Στο Κατάστημα