STEMA LASER Alexandrite

laser θεσσαλονικη νεα

Ξύρισμα μετά το laser. Επιτρέπεται; [2023]

Ξύρισμα μετά το laser. Επιτρέπεται; [2023]

Μοιραστείτε το!

Πολλοί και πολλές από εσάς ξεκινήσατε πρόσφατα laser αποτρίχωση. Η αποτρίχωση με laser είναι μια ιδανική θεραπεία για να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Δυστυχώς όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα μετά την πρώτη συνεδρία. Ανάλογα με τους κύκλους ανάπτυξης της τρίχας σου, θα χρειαστείς έναν κύκλο συνεδριών για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα όμως είναι πως ανάμεσα από τις θεραπείες σου, πιθανώς θα δεις τρίχες να εμφανίζονται και πάλι. Και σου δημιουργείται το ερώτημα. Επιτρέπεται το ξύρισμα μετά το laser; Εμείς στο STEMA LASER είμαστε εδώ για να απαντήσουμε και αυτή σου την ερώτηση. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις όλη την αλήθεια!

Μπορώ να κάνω ξύρισμα μετά το laser;

Εάν οι τρίχες που βγαίνουν μετά τη θεραπεία σου σε ενοχλούν, τότε ναι μπορείς να τις ξυρίσεις. ΑΛΛΑ είναι σημαντικό να ξέρεις πότε και πώς θα τις ξυρίσεις. Είναι καλό να μην ξυριστείς τις πρώτες 3 με 4 ημέρες μετά τη θεραπεία σου. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι πόροι σου θα είναι ακόμη ερεθισμένοι και μπορεί να προκαλέσεις κάποια μόλυνση. Σίγουρα, εάν η τριχοφυΐα είναι έντονη, ο ειδικός laser θα σου προτείνει να κοντύνεις τις τρίχες με ξυραφάκι κάποιες μέρες πριν από την προγραμματισμένη επόμενη συνεδρία σου. Αυτό συμβαίνει για να αποφύγουμε κάποιο κάψιμο από το laser αλλά και για να μπορέσει η μελανίνη της τρίχας να απορροφήσει την ενέργεια του laser. 

Οπότε, μετά από τις αρχικές συνεδρίες είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις την ανάγκη για ξύρισμα. Καλό είναι όμως να ξυρίσεις τις τρίχες όσο λιγότερες φορές μπορείς. Όσο προχωράς με το πρόγραμμα των συνεδριών σου, αυτή η ανάγκη θα μειωθεί σταδιακά. Μάθε κάθε πότε πρέπει να κάνεις λέιζερ.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

Είναι επίσης σημαντικό να ξέρεις, πως μπορεί οι τρίχες που βλέπεις να εμφανίζονται να είναι νεκρές τρίχες που απλά αποβάλει το δέρμα σου. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η θεραπεία σου λειτουργεί. Για τον παραπάνω λόγο, καλό θα είναι πριν το ξύρισμα, να κάνεις ένα καλό peeling στα σημεία ή να τρίψεις καλά με μια πετσέτα κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Δες ένα καλό peeling σώματος εδώ.  Έτσι θα μπορείς να αξιολογήσεις καλύτερα το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης αλλά και θα προετοιμάσεις το δέρμα σου για ένα καλύτερο ξύρισμα. Φυσικά, είναι καλό να κάνεις peeling σώματος μια φορά την εβδομάδα. Έτσι θα έχει και το laser καλύτερο αποτέλεσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ, τα παραπάνω δεν ισχύουν για το πρόσωπο. Στο πρόσωπο μπορείς να κοντύνεις τις τρίχες μόνο προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι ή με κουρευτική μηχανή τοπικά. Μάθε πότε πέφτουν οι τρίχες μετά το laser.

Καλό θα είναι να ενυδατώνεις συχνά και το δέρμα σου με μια κρέμα σώματος που περιέχει aloe vera. Το ενυδατωμένο δέρμα πάντα θα αναποκριθεί καλύτερα σε όλες τις θεραπείες σώματος όπως είναι και το laser.

Ποιος είναι ο τέλειος τρόπος για να μην έχω τρίχες μετά το laser;

Ιδανικά, και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις μια κουρευτική μηχανή. Με αυτή θα τριμάρεις τις τρίχες χωρίς να πλησιάσεις τον θύλακα. Αυτός είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να μην έχεις τρίχες μετά το laser. Φυσικά, εάν δεν έχεις κουρευτική μηχανή, τότε μπορείς να ξυρίσεις τις τρίχες. Εάν σε ενδιαφέρει να προμηθευτείς μια, βρήκαμε μια αξιόλογη και οικονομική κουρευτική μηχανή

Μπορώ να κάνω αποτρίχωση με κερί μετά το laser;

κερί μετά το laser

Εδώ η απάντηση είναι κατηγορηματική! Όχι δεν μπορείς να κάνεις κερί μετά το laser. Ο βασικός λόγος είναι ότι το κερί αφαιρεί την τρίχα βίαια από το δέρμα. Υπάρχει έτσι η πιθανότητα, να επαναενεργοποιηθεί ένας κατεστραμμένος από το laser θύλακας και να ξεκινήσει και πάλι να παράγει τρίχες. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα μας μπερδεύεται και προσπαθεί να επιδιορθώσει τη ζημιά. Οπότε, εάν δεν θέλεις να χάσεις χρόνο και χρήματα, μην κάνεις αποτρίχωση με κερί. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με άλλες τέτοιες παρεμφερείς μεθόδους όπως η χαλάουα, η αποτρίχωση με κλωστή, οι οικιακές αποτριχωτικές μηχανές ακόμα και η αφαίρεση τριχών με τσιμπιδάκι.

Ελπίζουμε να καλύφθηκες και να μη φοβάσαι πλέον το ξύρισμα μετά το laser. Στο STEMA LASER οι ειδικοί μας μπορούν να σε καθοδηγήσουν πλήρως στο πως να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα από τη laser αποτρίχωση!

 

STEMA LASER Alexandrite

2314 037777

info@stemalaser.gr

Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 20:00


Μοιραστείτε το!
0
    0
    Το Καλάθι Σας
    Το Καλάθι Σας Είναι ΆδειοΕπιστροφή Στο Κατάστημα