STEMA LASER Alexandrite

laser θεσσαλονικη νεα

Κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ; [2023]

Κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ; [2023]

Μοιραστείτε το!

Έχεις κουραστεί από το καθημερινό ξύρισμα, από τους ερεθισμούς και τη θυλακίτιδα; Μήπως αποφάσισες να πεις αντίο στον πόνο της αποτρίχωσης με κερί; Τότε η αποτρίχωση με laser είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα. Αλλά, κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ;

Κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ;

Η ιδανική απόσταση ανάμεσα από τις θεραπείες λέιζερ είναι ανάμεσα στις 5-6 εβδομάδες από την αρχική εφαρμογή. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι γιατί  πρέπει να επιτρέψεις στο δέρμα σου να ξεκουραστεί ανάμεσα από τις θεραπείες. Αφετέρου ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Διάβασε αναλυτικά πότε πέφτουν οι τρίχες μετά το laser. 2 εβδομάδες μετά από τη θεραπεία σου, θα πρέπει να κάνεις και την επαναληπτική συνεδρία. Αυτή, στα περισσότερα κέντρα laser παρέχεται δωρεάν. Στο επαναληπτικό, θα εφαρμοστεί το laser στις τρίχες που δεν ήταν έτοιμες κατά την κύρια συνεδρία και εμφανίστηκαν μετά. 2 με 4 εβδομάδες μετά το επαναληπτικό, θα προγραμματίσεις και την επόμενη κύρια συνεδρία. Η τριχοφυΐα σε κάθε άτομο διαφέρει όπως έχουμε πει. Για το λόγο αυτό, η ειδικός laser θα σε καθοδηγήσει για το πότε πρέπει να προγραμματίσεις το επόμενο ραντεβού σου.

Πόσες συνεδρίες laser θα χρειαστώ;

Καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τριχοφυΐα, δεν είναι εφικτό να ξέρεις εκ των προτέρων πόσες συνεδρίες λέιζερ θα χρειαστείς. Παρόλα αυτά, μια έμπειρη χειρίστρια θα μπορέσει να σου κάνει μια κατά προσέγγιση αξιολόγηση. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να δει αναλυτικά το δέρμα και την τριχοφυΐα σου. Τα γρηγορότερα αποτελέσματα, τα έχουν άτομα με μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στον τόνο του δέρματος και το χρώμα της τρίχας. Κατά προσέγγιση, μπορείς να περιμένεις ένα σχετικά μόνιμο αποτέλεσμα μετά από 8-10 κύριες συνεδρίες. Αυτό ισχύει για τις γυναίκες και για μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές. Στους άντρες, λόγω ορμονών πιθανόν να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες. Εάν αντιμετωπίζεις ορμονικά προβλήματα (πχ πολυκυστικές ωοθήκες, πιθανόν το αποτέλεσμα να καθυστερήσει. Φυσικά, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πιο γρήγορα, πρέπει να ακολουθήσεις το πρόγραμμα των συνεδριών όπως περιγράψαμε παραπάνω στο ερώτημα “κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ”.

κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία λέιζερ;

Η συνεδρία του laser δε διαρκεί πάρα πολύ χρόνο, καθώς τα σύγχρονα μηχανήματα διαθέτουν μεγάλες κεφαλές που βοηθούν να καλύψουμε γρήγορα τις μεγάλες περιοχές όπως είναι τα πόδια, η πλάτη κ.α. Για μια μικρή περιοχή όπως το άνω χείλος θα χρειαστείς περίπου 5 λεπτά, ενώ για μια μεγαλύτερη περιοχή όπως τα πόδια, περίπου 40 λεπτά.

Τι να περιμένω κατά τη διάρκεια της θεραπείας λειζερ;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας σου, η ειδικός αξιολογεί το δέρμα και τις τρίχες σου και επιλέγει την ένταση στην οποία πρέπει να χρησιμοποιήσει το laser ώστε να μην σου προκαλέσει πόνο ή κάποιο έγκαυμα. Σε περίπτωση που κάνεις αποτρίχωση laser στο πρόσωπο, πρώτα θα καθαρίσει πολύ καλά την περιοχή από make-up και μετά θα προχωρήσει στην εφαρμογή. Τα μοντέρνα μηχανήματα, διαθέτουν συστήματα κρυοθεραπείας, ώστε να μη νιώσεις σχεδόν καθόλου πόνο. Πονάει τελικά το laser; Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα πρέπει να φοράς ειδικά γυαλιά, τα οποία θα σου παρέχει το κέντρο laser. Έτσι θα προστατευτούν τα μάτια σου από την ακτινοβολία! Μετά το πέρας της θεραπείας με λειζερ, η ειδικός θα εφαρμόσει μια ενυδατική κρέμα με βάση την aloe vera και σίγουρα αντιηλιακή κρέμα στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο.

Πότε θα δω το τελικό αποτέλεσμα του laser;

Όπως είπαμε και παραπάνω, το πότε θα δεις το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Παρόλα αυτά, από την πρώτη κιόλας συνεδρία, θα δεις αραίωση και αδυνάτισμα των τριχών. Μετά από την ολοκλήρωση των συνεδριών, δηλαδή σε 10 μήνες περίπου, θα έχεις σίγουρα απαλλαγεί από το 70-80% της τριχοφυΐας σου. Οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, χρειάζονται περισσότερες θεραπείες. Για το λόγο αυτό, μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη θεραπεία. Παρόλα αυτά, 2 εβδομάδες περίπου μετά την κάθε συνεδρία, θα μπορείς να δείς το αποτέλεσμα αυτής. Δηλαδή ένα απαλό και καθαρό από τρίχες δέρμα. Ξύρισμα μετά το laser. Επιτρέπεται;

κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ

Εγώ μπορώ να κάνω laser αποτρίχωση;

Εάν έχεις ένα υγιές δέρμα και θέλεις να απαλλαγείς από τις τρίχες μόνιμα, τότε ναι πιθανόν να μπορείς να κάνεις αυτή τη θεραπεία. Θα πρέπει να αποφύγεις το laser εάν παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή που προκαλεί φωτοευαισθησία. Επίσης, εάν έχεις φωτοαλεργία δεν μπορείς να κάνεις laser. Επίσης, δεν μπορείς να κάνεις laser εάν έκανες πρόσφατα αποτρίχωση με κερί. Πρέπει να περιμένεις μερικές εβδομάδες, ώστε οι τρίχες να ξαναβγούν. Το ίδιο ισχύει και εάν έχεις κάνει πρόσφατα solarium. Γενικά, εάν επισκεφθείς ένα κέντρο laser, θα σε ενημερώσουν πλήρως για το αν μπορείς να κάνεις λέιζερ αποτρίχωση. Φυσικά, μπορείς πάντα να ζητήσεις ένα patch test, δηλαδή να γίνει εφαρμογή σε ένα πολύ μικρό σημείο. Μετά θα αξιολογήσεις πως ανταποκρίθηκε το δέρμα σου και θα αποφασίσεις εάν θέλεις να συνεχίσεις με τις συνεδρίες σου.

Πώς να προετοιμαστώ για το λέιζερ;

Εάν έχεις καταλήξει ότι σου ταιριάζει η αποτρίχωση με λέιζερ και δεν έχεις κάποιο από τα θέματα που περιγράψαμε παραπάνω, η προετοιμασία για το laser είναι σχετικά απλή:

  • Ξύρισε τις τρίχες σου 2-3 μέρες πριν από την εφαρμογή (Δεν ισχύει για το πρόσωπο)
  • Κοιμήσου καλά τη μέρα πριν από τη θεραπεία και πιες πολύ νερό, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο
  • Την ημέρα της θεραπείας μη φορέσεις λοσιόν, κρέμες, αποσμητικό ή make-up.

Δες αναλυτικές συμβουλές για να μεγιστοποιήσεις το αποτέλεσμα της laser αποτρίχωσης!

Στον παραπάνω οδηγό, προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις απορίες που μπορεί να έχεις για τη συχνότητα του λέιζερ και την ερώτηση κάθε πότε πρέπει να κάνω λέιζερ.

Αν παρόλα αυτά έχεις και άλλες απορίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Στο STEMA LASER σου παρέχουμε ένα εντελώς δωρεάν ραντεβού αξιολόγησης, όπου μπορούμε να σε ενημερώσουμε για οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχεις.

 

STEMA LASER Alexandrite

2314 037777

info@stemalaser.gr

Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη

Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 20:00


Μοιραστείτε το!
0
    0
    Το Καλάθι Σας
    Το Καλάθι Σας Είναι ΆδειοΕπιστροφή Στο Κατάστημα